removed PPD files out of temp

Questions on Installation
Post Reply
stevek007
Posts: 3
Joined: Sun Mar 22, 2009 8:50 pm

removed PPD files out of temp

Post by stevek007 » Sun Mar 22, 2009 8:56 pm

I did a silly thing - I removed the PPD files out of /<home>/tmp as I was cleaning up tmp - it was larg, but this upset turbo print, so I uninstalled the rpm and then reinstalled thr rpm, there are some ppd files installed, but I now get an error

unable to open ppd file 48877771186f5

When I print in gimp, I have the turbo print entry buy the printer (an R2400 Epsom) doesn't show and I only get a postscript level2 printer showing...

Also the print area is different when shown in the printer dialog.

I am sure that it showed the printer name there before, so does anyone know what I need to do to get back to it should look like ??

Thanks

zedonet
Site Admin
Posts: 1770
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Mon Mar 23, 2009 10:01 am

Hello,

deleting files in /tmp or /home/tmp should not concern TurboPrint - I think the problem must be somewhere else.

The error message "unable to open ppd file 48877771186f5" is not a TurboPrint error message - maybe it comes from the application.

Can you print a test page from TurboPrint Control Center, "Toolbox" window?

Which application did you use to print?

stevek007
Posts: 3
Joined: Sun Mar 22, 2009 8:50 pm

Post by stevek007 » Mon Mar 23, 2009 12:42 pm

I was using gimp to print - using the plugin.

I was able to print the test print with no errors from turboprint -

stevek007
Posts: 3
Joined: Sun Mar 22, 2009 8:50 pm

Post by stevek007 » Mon Mar 23, 2009 1:32 pm

Fixed it

removed anything and everything gimp and related, reinstalled the packages and removed the .gimp in my home dir - all back to normal now

Sorry for the noise....

Post Reply