Canon MX860 only prints black pages with random jibberish.

Questions on Installation
Post Reply
gantzm
Posts: 1
Joined: Mon Feb 15, 2010 12:24 am

Canon MX860 only prints black pages with random jibberish.

Post by gantzm » Mon Feb 15, 2010 12:26 am

Just installed TurboPrint. Trying to print to an Canon MX860 printer via BJNP. Looks like it can see ink levels etc. But, printing a test page results in a solid black page with some random junk on it.

OS is Fedora 12 amd/64bit.

Any ideas?

Thanks.

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Mon Feb 15, 2010 4:55 pm

Hello,

you also sent your problem report via our feedback form, where I answered it earlier today:
Can you please try the following:

1. print a "Nozzle Check" from TurboPrint Control Center, function "Toolbox"
2. print a "Testpage", also from "Toolbox"
3a) if that doesn't work, try the same using a direct USB connection (if possible)
3b) if the testpage works, try to print from your application. If it is "random" again, please tell me which application program you used to print.

It would be helpful if you could include a scan or digicam photo of the printed output.

Lwoo
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2010 9:10 pm

Post by Lwoo » Mon Feb 15, 2010 9:24 pm

I experience the same problem with Canon i350 running on Fedora 12 32bit (x86). Nozzle check works fine, but printing a test page results in producing solid black pages. The same happens when trying to print from other applications, e.g. gedit or OOo Writer.

The solution cited above did not solve the problem.

Some photos of how it looks like:

http://img62.imageshack.us/img62/4254/dsc01497f.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/7818/dsc01496v.jpg

http://img193.imageshack.us/img193/6195/dsc01495q.jpg

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Tue Feb 16, 2010 5:07 pm

Hello,

I tried to reproduce this problem on our Fedora 12 installation but could not find a problem - test page and OOWriter doc printed without problems.

Can you post the log file /var/log/turboprint/print.log (section for last print job starting from "#### New print job")?

Lwoo
Posts: 2
Joined: Mon Feb 15, 2010 9:10 pm

Post by Lwoo » Wed Feb 17, 2010 9:49 am

Here's the full print.log with all printing processes so far. Note that I cancelled some of them in order not to waste ink.

http://www.sendspace.com/file/jd01w9

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Thu Feb 18, 2010 9:15 am

I did a lot of testing and researching yesterday and found that it is a known problem in ghostscript - it is already fixed in the fedora12 packages

ghostscript-8.70-6.fc12
and
ghostscript-8.71-1.fc12

Bug 563313 - cups driver gives incorrect output with -r600x600
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=563313

Post Reply