Text not printing from web browsers using Turboprint

Questions on Installation
zedonet
Site Admin
Posts: 1755
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: Text not printing from web browsers using Turboprint

Post by zedonet » Fri Nov 30, 2018 2:58 pm

I am not sure if this topic is already solved.

If "gszedo" is present in /usr/bin and can be properly executed, printing should work without problems.

To verify that this is the case, please open a terminal window and enter the command

gszedo --help

The version of gszedo and some usage instructions should be displayed in the terminal window.

broadstairs
Posts: 73
Joined: Thu Nov 04, 2010 11:50 am

Re: Text not printing from web browsers using Turboprint

Post by broadstairs » Sat Dec 01, 2018 9:01 am

I have discovered that gszedo requires libidn.so.11 but my system has libidn.so.12 installed. A symlink created to libidn.s0.12 called libidn.so.11 allows gszedo to run now.

When running gszedo -h I see

Code: Select all

gszedo: Symbol `stringprep_saslprep' has different size in shared object, consider re-linking
This needs to be fixed in gszedo by yourselves to provide a permanent fix.

Stuart

zedonet
Site Admin
Posts: 1755
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: Text not printing from web browsers using Turboprint

Post by zedonet » Mon Dec 03, 2018 10:51 am

Thank you - I didn't think of this problem :| which is known but already fixed in the current version TurboPrint 2.47.

broadstairs
Posts: 73
Joined: Thu Nov 04, 2010 11:50 am

Re: Text not printing from web browsers using Turboprint

Post by broadstairs » Mon Dec 03, 2018 12:22 pm

Thanks, when will 2.47 be released?

Stuart

zedonet
Site Admin
Posts: 1755
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: Text not printing from web browsers using Turboprint

Post by zedonet » Mon Dec 03, 2018 12:43 pm

Sorry, TurboPrint 2.47 is not the current but the upcoming version which will probably be released in January.

Post Reply