printfab problem

Post Reply
bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

printfab problem

Post by bass98 » Mon Feb 08, 2016 1:10 pm

Hi,
i maked my own profiles with I1 Pro 2, and everything works good when i put 1 picture to print

i have problem like this:
when i put for instance 6 prints 40x60cm in lightroom and i make print to output i get white lines on soft proof and the same on print so it's not a problem with preview, big pictures i must send one by one via photoshop

when i set up layout for 4 prints 15x23cm on 610mm roll and in job queue is 100 pictures (25 projects) everything works great, so problem must be somwhere in printfab with bigger pictures

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Wed Feb 10, 2016 12:04 pm

is an option to turn on super wave or something like this?
on 1440dpi it goes sometimes too fast it think and it can miss some lines

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Fri Apr 08, 2016 3:00 pm

tada :D
we have a forum but no one replies here :D

zedonet
Site Admin
Posts: 1705
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Mon Apr 11, 2016 7:46 am

Hello,

please excuse that there was no answer to your post yet :oops: .

With most Epson printers it is possible to create something like a "Super Weave" mode by modifying a printer description file within PrintFab so that the printer uses more passes to produce the image which usually eliminates "banding" and other irregularities (if such a problem is currently visible in the highest print resolution).

Please let me know which printer you have and I will send you information how to modify the printer description file.

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Mon Apr 18, 2016 7:36 am

i have an Epson 7600, how to modify file?

zedonet
Site Admin
Posts: 1705
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Thu Apr 21, 2016 5:33 pm

I'll send you files + instructions via email.

PS: sorry, I have to include a new binary, so I can't send it today.

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Mon Apr 25, 2016 2:50 pm

no problem i will wait :)

fotokeramika
Posts: 1
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Fri Aug 24, 2018 7:57 am

I have a problem epson b310n prints from a channel color by color black, cyan, magenta, yellow in a resolution of 2880dpi to 16 bits, there is a discrepancy in color when printing in the beginning works well after a simple run-out matching the color of the paper is 216x356mm - windows 7 from its epson program works perfectly well only in print fabu shoots the driver to solve the problem

zedonet
Site Admin
Posts: 1705
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Fri Aug 24, 2018 2:17 pm

Hello,

I understand that you have a problem with print quality and / or color quality. However, I do not understand what exactly is wrong.

Maybe you can send the original image / artwork (e.g. as a screen shot) and photos or scans of the printout (Epson driver / PrintFab driver) that illustrate the problem?

You can either post or send by email to mail (at) zedonet (dot) com

Post Reply