Canon PIXMA iP1700 & other new Canon drivers

Post Reply
ewartgb
Posts: 1
Joined: Mon Dec 04, 2006 11:53 am

Canon PIXMA iP1700 & other new Canon drivers

Post by ewartgb » Mon Dec 04, 2006 12:01 pm

Will this printer be supported soon.

zedonet
Site Admin
Posts: 1886
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

New Canon printers & multifunction devices

Post by zedonet » Tue Dec 05, 2006 8:03 am

Drivers for new Canon printers are planned for early 2007.
Most new Canon printers can be used with existing drivers:

Canon iP4300 -> iP4200
Canon MP160 -> MP150
Canon MP180 -> MP170
Canon MP460 -> MP450
Canon MP510 -> MP500
Canon MP600 -> MP500
Canon MP810 -> MP800
Canon iP1200/1300/1700 -> iP2200

(this has not been tested extensively - not all print resolutions may work).
Last edited by zedonet on Fri Dec 15, 2006 11:26 am, edited 1 time in total.

zedonet
Site Admin
Posts: 1886
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Fri Dec 15, 2006 9:27 am

TurboPrint 1.95 with new printer drivers for Canon PIXMA iP90, iP1200, iP1300, iP1700, iP4300, MP160, MP180, MP460, MP510, MP600, MP600R, MP810, Epson Stylus Pro 4800, 7800, 9800 now available

http://www.turboprint.info

Canon PIXMA iP3300, iP6600D, iP6700D, iX4000, iX5000 will be added next.

anoopjohn
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2006 6:21 pm

Post by anoopjohn » Mon Dec 18, 2006 6:25 pm

On Ubuntu 6.10 with CUPS installed
I tried with iP2200 on 1.94 but printer light flashes as if receiving data but doesnt print anything. The job gets removed from queue.
Now i installed 1.95. Light flashes, draws in the paper and puts it out immediately without printing anything and job gets removed from queue
Any Idea?

belhaire
Posts: 1
Joined: Mon Dec 18, 2006 10:07 pm

Post by belhaire » Mon Dec 18, 2006 10:10 pm

anoopjohn wrote:On Ubuntu 6.10 with CUPS installed
I tried with iP2200 on 1.94 but printer light flashes as if receiving data but doesnt print anything. The job gets removed from queue.
Now i installed 1.95. Light flashes, draws in the paper and puts it out immediately without printing anything and job gets removed from queue
Any Idea?
I have got exactly the same problem with a Canon IP1200. The test page do exactly the same effect. I suppose that we can find any log somewhere, any idea where ?

anoopjohn
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2006 6:21 pm

Post by anoopjohn » Tue Dec 19, 2006 6:57 am

I think you have to post a feedback on this site itself to let the developers know of the bug. Good effort that these guys are doing. Hope they fix the issue

zedonet
Site Admin
Posts: 1886
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Tue Dec 19, 2006 8:01 am

Thank you for your feedback and please excuse the problem!

The driver currently only works if

- both black and color cartridge are present in the printer

or

- a different "Paper" setting than "Plain paper" is chosen in TurboPrint Config / xtpconfig (e.g. "Inkjet Paper")

I will post when a corrected version is available.

anoopjohn
Posts: 4
Joined: Mon Dec 18, 2006 6:21 pm

Post by anoopjohn » Tue Dec 19, 2006 1:22 pm

I dont have the black catridge. However I tried to change the papertype to inkjet paper and it still was not working. Now however the align catridge is also not working.

mini
Posts: 6
Joined: Wed Jan 10, 2007 9:16 pm

Post by mini » Thu Jan 11, 2007 7:43 pm

MP600 also not working here. Ubuntu Feisty with turboprint free 1.95.

dranas
Posts: 2
Joined: Fri Jun 15, 2007 7:11 am

ip1800

Post by dranas » Fri Jun 15, 2007 7:12 am

gonna be any support for the pixma ip1800?

zedonet
Site Admin
Posts: 1886
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Fri Jun 15, 2007 7:49 am

The iP1800 should work with the iP1700 driver. If someone verifies this, please post here.

dranas
Posts: 2
Joined: Fri Jun 15, 2007 7:11 am

Post by dranas » Fri Jun 15, 2007 6:49 pm

yeah i tired and it doesnt work

Scorpaen
Posts: 11
Joined: Fri Jan 05, 2007 11:35 pm

Canon Pixma 1800

Post by Scorpaen » Tue Oct 09, 2007 11:48 pm

I have a new Canon Pixma 1800
I installed and started CUPS on my Gentoo system
I setup the printer within turboprint as a pixma 1700

Oct 9 19:22:20 [kernel] drivers/usb/class/usblp.c: usblp0: removed
Oct 9 19:31:13 [kernel] usb 4-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 4
Oct 9 19:31:13 [kernel] usb 4-1: configuration #1 chosen from 1 choice
Oct 9 19:31:13 [kernel] drivers/usb/class/usblp.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 4 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x10C2

the first time I added it in xptsetup, test page failed saying it couldn't talk to CUPS. I tried again and the test page printed fine.
I can't explain that one...

Post Reply