Canon MP800R

Post Reply
Digby Dude
Posts: 2
Joined: Thu Dec 18, 2008 5:09 pm

Canon MP800R

Post by Digby Dude » Thu Dec 18, 2008 6:46 pm

Hi,

Firstly what a great bit of software !!

I would be convinced to buy it apart from one issue I am having which is:

When I print to my Canon PIXMA MP800R over the network something weird happens the first time (after printer switch on), and only for the first job after switch on...

I print, the monitor pops up and then halts on around 25-30% progress, I hear the printer pull in paper from the tray and then it stops, both the printer and the monitor halt on printing documents... I have left it for like 30 minutes with no joy, then the only way to cancel the job was to switch off the printer and remove it from the queue on the PC.

I recently found out that when it halts, if I open the printer cover as if to access the ink carts, I get the error message on the printer screen,"cover open", then close the cover, the current print job resumes and all is well.... very odd.... this doesn't happen in TB v1 or in windows etc... is it easily identifiable ? Can I help locate this potential fault ??

Many thanks,,

Adam

zedonet
Site Admin
Posts: 1885
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Post by zedonet » Mon Dec 22, 2008 5:13 pm

Hello,

probably you used a different network backend in TurboPrint 1.x (Socket or LPD) than in TurboPrint 2.x (bjnp). The "bjnp" backend allows status reports over network.

Could you please check which version of bjnp is installed on your computer:

execute

/usr/lib/cups/backend/bjnp -v

Digby Dude
Posts: 2
Joined: Thu Dec 18, 2008 5:09 pm

Post by Digby Dude » Mon Feb 09, 2009 5:54 pm

Version 0.3zedo

Regards,

Adam

Post Reply