Page 1 of 2

printfab problem

Posted: Mon Feb 08, 2016 1:10 pm
by bass98
Hi,
i maked my own profiles with I1 Pro 2, and everything works good when i put 1 picture to print

i have problem like this:
when i put for instance 6 prints 40x60cm in lightroom and i make print to output i get white lines on soft proof and the same on print so it's not a problem with preview, big pictures i must send one by one via photoshop

when i set up layout for 4 prints 15x23cm on 610mm roll and in job queue is 100 pictures (25 projects) everything works great, so problem must be somwhere in printfab with bigger pictures

Re: printfab problem

Posted: Wed Feb 10, 2016 12:04 pm
by bass98
is an option to turn on super wave or something like this?
on 1440dpi it goes sometimes too fast it think and it can miss some lines

Re: printfab problem

Posted: Fri Apr 08, 2016 3:00 pm
by bass98
tada :D
we have a forum but no one replies here :D

Re: printfab problem

Posted: Mon Apr 11, 2016 7:46 am
by zedonet
Hello,

please excuse that there was no answer to your post yet :oops: .

With most Epson printers it is possible to create something like a "Super Weave" mode by modifying a printer description file within PrintFab so that the printer uses more passes to produce the image which usually eliminates "banding" and other irregularities (if such a problem is currently visible in the highest print resolution).

Please let me know which printer you have and I will send you information how to modify the printer description file.

Re: printfab problem

Posted: Mon Apr 18, 2016 7:36 am
by bass98
i have an Epson 7600, how to modify file?

Re: printfab problem

Posted: Thu Apr 21, 2016 5:33 pm
by zedonet
I'll send you files + instructions via email.

PS: sorry, I have to include a new binary, so I can't send it today.

Re: printfab problem

Posted: Mon Apr 25, 2016 2:50 pm
by bass98
no problem i will wait :)

Re: printfab problem

Posted: Fri Aug 24, 2018 7:57 am
by fotokeramika
I have a problem epson b310n prints from a channel color by color black, cyan, magenta, yellow in a resolution of 2880dpi to 16 bits, there is a discrepancy in color when printing in the beginning works well after a simple run-out matching the color of the paper is 216x356mm - windows 7 from its epson program works perfectly well only in print fabu shoots the driver to solve the problem

Re: printfab problem

Posted: Fri Aug 24, 2018 2:17 pm
by zedonet
Hello,

I understand that you have a problem with print quality and / or color quality. However, I do not understand what exactly is wrong.

Maybe you can send the original image / artwork (e.g. as a screen shot) and photos or scans of the printout (Epson driver / PrintFab driver) that illustrate the problem?

You can either post or send by email to mail (at) zedonet (dot) com

Re: printfab problem

Posted: Mon Mar 11, 2019 12:18 pm
by fotokeramika
I have a problem with the Epson B310n printer I print from a color color and it does not coincide with me, and from the Epson program it works fine paper is 216x356mm while the Epson sp800 works fine too Epson Work Force Pro 8010 does not match the channel color on the channel color

Re: printfab problem

Posted: Mon Mar 11, 2019 12:18 pm
by fotokeramika
I have a problem with the Epson B310n printer I print from a color color and it does not coincide with me, and from the Epson program it works fine paper is 216x356mm while the Epson sp800 works fine too Epson Work Force Pro 8010 does not match the channel color on the channel color

Re: printfab problem

Posted: Mon Mar 18, 2019 5:38 pm
by zedonet
Hello,

can you describe the problem, e.g.

a) size is wrong
b) colors are not correct
c) colors don't align

and please send a photo of the document (screen) and of the print (paper).

You can also answer in your language and I will try to translate with google translate.

Re: printfab problem

Posted: Wed Apr 03, 2019 11:53 am
by fotokeramika
We print from the channel color by color

Re: printfab problem

Posted: Wed Apr 03, 2019 11:54 am
by fotokeramika
боје се не поравнавају

Re: printfab problem

Posted: Mon Apr 08, 2019 8:25 am
by zedonet
Thank you for sending the image.

I have three questions:

1. Are you actually printing the color channels in separate passes - e.g. you print the color black, then insert the paper again and print the color cyan, ...?

2. What was the orientation of your print - "portrait" (the hair was printed first, the body last) or "landscape" (like your screenshots)?

3. Is the alignment better if you feed the paper from the paper cassette or from the top feed?