printfab problem

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

printfab problem

Post by bass98 » Mon Feb 08, 2016 1:10 pm

Hi,
i maked my own profiles with I1 Pro 2, and everything works good when i put 1 picture to print

i have problem like this:
when i put for instance 6 prints 40x60cm in lightroom and i make print to output i get white lines on soft proof and the same on print so it's not a problem with preview, big pictures i must send one by one via photoshop

when i set up layout for 4 prints 15x23cm on 610mm roll and in job queue is 100 pictures (25 projects) everything works great, so problem must be somwhere in printfab with bigger pictures

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Wed Feb 10, 2016 12:04 pm

is an option to turn on super wave or something like this?
on 1440dpi it goes sometimes too fast it think and it can miss some lines

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Fri Apr 08, 2016 3:00 pm

tada :D
we have a forum but no one replies here :D

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Mon Apr 11, 2016 7:46 am

Hello,

please excuse that there was no answer to your post yet :oops: .

With most Epson printers it is possible to create something like a "Super Weave" mode by modifying a printer description file within PrintFab so that the printer uses more passes to produce the image which usually eliminates "banding" and other irregularities (if such a problem is currently visible in the highest print resolution).

Please let me know which printer you have and I will send you information how to modify the printer description file.

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Mon Apr 18, 2016 7:36 am

i have an Epson 7600, how to modify file?

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Thu Apr 21, 2016 5:33 pm

I'll send you files + instructions via email.

PS: sorry, I have to include a new binary, so I can't send it today.

bass98
Posts: 12
Joined: Mon Feb 08, 2016 1:02 pm

Re: printfab problem

Post by bass98 » Mon Apr 25, 2016 2:50 pm

no problem i will wait :)

fotokeramika
Posts: 9
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Fri Aug 24, 2018 7:57 am

I have a problem epson b310n prints from a channel color by color black, cyan, magenta, yellow in a resolution of 2880dpi to 16 bits, there is a discrepancy in color when printing in the beginning works well after a simple run-out matching the color of the paper is 216x356mm - windows 7 from its epson program works perfectly well only in print fabu shoots the driver to solve the problem

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Fri Aug 24, 2018 2:17 pm

Hello,

I understand that you have a problem with print quality and / or color quality. However, I do not understand what exactly is wrong.

Maybe you can send the original image / artwork (e.g. as a screen shot) and photos or scans of the printout (Epson driver / PrintFab driver) that illustrate the problem?

You can either post or send by email to mail (at) zedonet (dot) com

fotokeramika
Posts: 9
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Mon Mar 11, 2019 12:18 pm

I have a problem with the Epson B310n printer I print from a color color and it does not coincide with me, and from the Epson program it works fine paper is 216x356mm while the Epson sp800 works fine too Epson Work Force Pro 8010 does not match the channel color on the channel color

fotokeramika
Posts: 9
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Mon Mar 11, 2019 12:18 pm

I have a problem with the Epson B310n printer I print from a color color and it does not coincide with me, and from the Epson program it works fine paper is 216x356mm while the Epson sp800 works fine too Epson Work Force Pro 8010 does not match the channel color on the channel color

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Mon Mar 18, 2019 5:38 pm

Hello,

can you describe the problem, e.g.

a) size is wrong
b) colors are not correct
c) colors don't align

and please send a photo of the document (screen) and of the print (paper).

You can also answer in your language and I will try to translate with google translate.

fotokeramika
Posts: 9
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Wed Apr 03, 2019 11:53 am

We print from the channel color by color

fotokeramika
Posts: 9
Joined: Fri Aug 24, 2018 7:36 am

Re: printfab problem

Post by fotokeramika » Wed Apr 03, 2019 11:54 am

боје се не поравнавају

zedonet
Site Admin
Posts: 1777
Joined: Fri Oct 06, 2006 8:02 am

Re: printfab problem

Post by zedonet » Mon Apr 08, 2019 8:25 am

Thank you for sending the image.

I have three questions:

1. Are you actually printing the color channels in separate passes - e.g. you print the color black, then insert the paper again and print the color cyan, ...?

2. What was the orientation of your print - "portrait" (the hair was printed first, the body last) or "landscape" (like your screenshots)?

3. Is the alignment better if you feed the paper from the paper cassette or from the top feed?

Post Reply